JAVNI POZIV PROIZVOĐAČIMA SUVENIRA

KLASA    612-07/17-02/07

URBROJ 2117-108-01-17-2
Lastovo, 13. lipnja 2017.

 

JAVNI POZIV PROIZVOĐAČIMA SUVENIRA


Predmet Javnog poziva je odabir suvenira za prodaju u maloprodajnim mjestima Javne ustanove „Parka prirode Lastovsko otočje“ u 2017. godini sklapanjem ugovora o komisionoj prodaji.

 

Kategorije suvenira za koje se proizvođači mogu prijaviti su:

  1. Tradicionalni suveniri – ručno izrađeni suveniri koji moraju sadržavati prepoznatljive elemente lokalne sredine, tradicionalnih materijala i biti odraz tradicije. Mogu se prijaviti i suveniri koji sadržavaju tradicionalne tehnike, motive i moderni dizajn.
  2. Suvremeni i uporabni suveniri – privjesci, magneti, igračke, razglednice, nakit, šalice.
  3. Umjetnički suveniri – slike, unikatni nakit, suveniri inventivne i originalne izvedbe.
  4. Prehrambeni suveniri – jestivi ili dekorativnog karaktera (džemovi, maslinovo ulje, rakija i slično). Ovi suveniri moraju biti predstavljeni u formi suvenira s navedenim uvjetima skladištenja i izlaganja.

 

Sudionici:

Pravo podnošenja prijava na javni poziv imaju pravne i fizičke osobe (trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, domaće radinosti, OPG-ovi)

 

Uvjeti prijave:

Uz prijavu kandidati su obavezni dostaviti dokaz o urednoj registraciji, uzorak suvenira s deklaracijom i specifikaciju proizvoda s vidljivo iskazanom cijenom bez PDV-a. Ukoliko se radi o kategoriji 3 – umjetnički suvenir, dovoljno je priložiti fotografije ili prezentirati suvenir na drugi način za koji vlasnik smatra da je prikladan.

 

Način prijave:

 Prijava se s potrebnim dokumentima dostavlja na adresu:  Javna ustanova „Park prirode Lastovsko otočje“, Trg. Sv. Petra 7, 20289 Ubli, s naznakom „prijava za izbor suvenira za 2017“, najkasnije do 26.lipnja 2017.

 

Slanje prijave nije garancija za sklapanje ugovora o komisionoj prodaji.

Svi kandidati biti će pismeno obavješteni o rezultatima javnog poziva.

 

Kriteriji odabira:

Za odabir suvenira za daljnju prodaju bit će imenovana komisija koju će činiti djelatnici Javne ustanove „Park prirode Lastovsko otočje“.

Pri izboru suvenira Komisija će se rukovoditi sljedećim kriterijima:

  • prepoznatljivost,
  • izvornost i tradicionalno naslijeđe,
  • originalnost

 

PDF: Javni poziv – proizvođači suvenira

 

               

Javna ustanova „Park prirode Lastovsko otočje“