Lastovo trail 2019.

Iza nas je još jedan uspješni Lastovo trail gdje su se trčale utrke Mali i Veji Fumar. Bilo je 176 sudionika utrke iz čak 11 država. Utrka nudi dvije kategorije, Mali Fumar (10 km) i Veji Fumar (18 km), a obje staze vode kroz stoljetne maslinike, plodne vinograde, spuštajući se do mora i prolazeći pokraj nekih od 46 lastovskih crkvica, s ciljem u uvali Mihajla, što će mnogi, ako ne i svi natjecatelji, iskoristiti za nezaboravni finiš utrke – u moru!

MALI FUMAR 10 km

Za rekreativce i trail početnike, trakicama označena staza koja prolazi stoljetnim maslinicima, uz neke od 46 lastovskih crkvi, kroz polja vinograda, planinarskim stazama i lastovskim uličicama prije spusta i kupanja u cilju u uvali Mihajla.

Pobjednik utrke Mali fumar u kategoriji  muškarci je Jure Dugandžić, a pobjednica iz kategorije žene je Dobrila Dujisin. Posebno čestitamo Antei Nikolić te Neveni Žarković na osvojenom 7. i 8. mjestu.

VEJI FUMAR 18 km

Za avanturiste koje osim ljepota kratke staze (od koje se odvaja nakon sedmog kilometra) zanima kakav je pogled na jedan od najstarijih svjetionika na Jadranu (Struga 1839. god.) i Skrivenu luku pripremili smo trčljivu i trakicama označenu stazu s ukupno 800 m uspona koja također ima cilj u uvali Mihajla.

Pobjednik utrke Veji fumar u kategoriji muškarci je Marko Kožul, a pobjednica iz kategorije žene je Zrinka Deur Šarić.

Čestitamo svim sudionicima te ih iduće godine očekujemo u još većem broju.
Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli održavanju 3. Lastovo traila.