OBAVIJEST DOZVOLE ZA REKREACIJSKI I ŠPORTSKI RIBOLOV za 2020. G

Odlukom o športskom i rekreacijskom ribolovu u Parku prirode Lastovsko otočje definiran je način obavljanja ribolova, te karakteristike i količine ribolovnih alata.

Posebne godišnje dozvole za obavljanje športskog i rekreacijskog ribolova za 2020. godinu za područje Parka prirode Lastovsko otočje moguće je kupiti isključivo u prostorijama Javne ustanove u razdoblju od 16. prosinca 2019. do 28. veljače 2020. godine. Prilikom kupovine dozvola za športski ribolov potrebno je priložiti člansku iskaznicu Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru te (moguće ju je kupiti na web stranici Ministarstva poljoprivrede https://ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=5012 ).

Prilikom kupovine dozvole potrebno je priložiti osobnu iskaznicu (dokaz prebivališta) te dokaz ukoliko imate pravo na povlaštene dozvole (umirovljenici, invalidi, osobe koje se nalaze na rang listi sudionika u malom obalnom ribolovu, osobe starije od 65. godina).

Posebne godišnje dozvole s ciljem opstojnosti i razvoja otočne zajednice izdaju se stanovnicima Parka prirode Lastovsko otočje koji imaju prebivalište na području Općine Lastovo.

Posebne dnevne i višednevne dozvole za obavljanje športskog i rekreacijskog ribolova za područje Parka prirode Lastovsko otočje svi posjetitelji mogu kupiti u prostorijama Javne ustanove (Trg sv. Petra 7, Ubli) tijekom cijele godine.

Javna ustanova „Park prirode Lastovsko otočje