OBAVIJEST- DOZVOLE ZA REKREACIJSKI I ŠPORTSKI RIBOLOV

U suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom zaštite okoliša i energetike utvrđene su posebne dnevne, višednevne i godišnje dozvole za obavljanje športskog i rekreacijskog ribolova u morskim zaštićenim područjima u Hrvatskoj.

Za područje Parka prirode Lastovsko otočje posebne dnevne i višednevne dozvole su dozvole za jedan (1), tri (3), sedam (7) i trideset (30) dana. Posebne godišnje dozvole s ciljem opstojnosti i razvoja otočne zajednice izdaju se stanovnicima Parka prirode Lastovsko otočje koji imaju prebivalište na području Općine Lastovo.

Odlukom o športskom i rekreacijskom ribolovu u Parku prirode Lastovsko otočje definiran je način obavljanja ribolova, te karakteristike i količine ribolovnih alata.

Posebne dnevne i višednevne dozvole za obavljanje športskog i rekreacijskog ribolova za područje Parka prirode Lastovsko otočje svi posjetitelji mogu kupiti u prostorijama Javne ustanove (Trg sv. Petra 7, Ubli) tijekom cijele godine.

Posebne godišnje dozvole za obavljanje športskog i rekreacijskog ribolova za područje Parka prirode Lastovsko otočje moguće je kupiti isključivo u prostorijama Javne ustanove u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 1. ožujka 2019. godine.

Za obavljanje športskog ribolova na području Parka potrebno je posjedovati Godišnju / dnevnu dozvolu za športski ribolov na moru (moguće ju je kupiti u turističkoj agenciji Mezzomondo) te Posebnu godišnju / dnevnu dozvolu za obavljanje športskog ribolova za područje Parka prirode Lastovsko otočje.

 

Javna ustanova Park prirode Lastovsko otočje