Upute Stožera za civilnu zaštitu vezane uz korona virus (COVID-19)

 

Dana 21. ožujka, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja Odluke.
Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Pozivamo sve djelatnike i stanovnike Parka prirode “Lastovsko otočje” da se strogo pridržavaju donesenih mjera.

Pridržavanjem svih propisanih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Javna ustanova Park prirode “Lastovsko otočje” kontinuirano prati upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o kojima ćemo obavijestiti naše posjetitelje.

Sve poduzete mjere i postupanja Javna ustanova Park prirode “Lastovsko otočje” provodi u skladu su s trenutačnim preporukama i uputama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Županijskog stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije Stožera općine Lastovo.

 

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Važni kontakti:

  • Dežurni liječnik +385 (0)99 249 55 30
  • Jedinstveni europski broj za hitne službe 112
  • Ambulanta 020/801 034 i 020/801 270
  • Epidemiolog u pripravnosti za otok Lastovo Stanka Komparak +385 (0)99 216 68 15

 

Upravna zgrada Javne ustanove Park prirode “Lastovsko otočje”, za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane COVID – 19, biti će zatvorena za sve posjetitelje. Upućujemo sve suradnike i posjetitelje na komunikaciju elektronskom poštom (info@pp-lastovo.hr) ili telefonom (020/801-252).