Na ovom obilasku vidjet ćete bogatstvo prirodnih i kulturnih vrijednosti te upoznati način života stanovnika, povijest i tradicijske djelatnosti otoka Lastova.
Plovidbena ruta kreće se sjevernom stranom otoka preko uvala Kručice, Zaklopatice, Mihajla, Lučice, Zace, prema otočnoj skupini Lastovnjaci. Predviđeno je kraće zaustavljanje na otočiću Mladine u uvali Saplun gdje možete uživati u kupanju i ronjenju. U povratku ćete otkriti uvale južne strane otoka od kojih se ističe Skrivena Luka sa svjetionikom Struga iz 1863.g. te ostaci vojnih objekata u uvali Vejo More. Približavajući se cilju, proći ćete pokraj otočića Makarac sa crkvicom sv. Rafaela (15.st.) u Vejom Lagu te svoje putovanje završiti prolaskom između otoka Prežba i Mrčara do Pasadura.
Slikovite ribarske kućice, gnijezdilišta sivog sokola, podmorski izvori, obitavalište gregule, potopljeni brodovi, livade posidonije, koralji, jastozi i gorgonije zaokružit će priču u koju će vas uvesti naši čuvari prirode.
Pozivamo vas da zaplovite s nama u jedinstven doživljaj otoka Lastova i parka prirode „Lastovsko otočje“.

Preporučeno je ponijeti sa sobom:
– kapu
– sunčane naočale
– sredstvo za sunčanje sa zaštitnim faktorom
– opremu za snorkeling
– kupaći kostim i ručnik
– vodu ili drugo piće

Polazak je u 9:00 , a trajanje ture: oko 4 sata

*Potrebno je doći na dogovoreno mjesto 15 minuta prije polaska

Zbog ograničenog broja mjesta u brodu, obavezna je rezervacija na e-mail: promocija@pp-lastovo.hr ili pozivom na broj: 020/801-252 radnim danom od 08:00 – 14:00 sati.

Ruta obilaska morskim putem