Kada smo vidjeli stare fotografije Lučice i Lastova prikupljene za monografiju posvećenu Lastovu koju piše naš dr. Jurica, oduševili smo se obiljem prekrasnih fotografija koje ste čuvali u svojim arhivama. Svaka slika pričala je priču o prošlosti našeg otoka na jedinstven i osoban način. Shvatili smo da je to blago koje bi trebalo podijeliti s cijelom zajednicom.

Tako se rodila se ideja – zašto ove predivne slike ne bi bile dostupne svima na poseban način? Kalendar za 2025. godinu postao je savršen način da se ove fotografije podijele s našom zajednicom i šire. Ideja o kalendaru koji bi svakog mjeseca prikazivao drugu predivnu lokaciju našeg Lastova bit će naš vremeplov i podsjetit će nas na prošlost, potaknut sjećanja i emocije. Osim u kalendaru, ove fotografije bit će korištene za stvaranje arhive koja će biti dostupna široj zajednici kroz izložbe, publikacije i online platforme.

Zato tražimo vašu pomoć i pozivamo vas da sudjelujete u natječaju i podijelite svoje stare fotografije poznatih lastovskih lokacija, arhitekture, događaja (osim Poklada jer smo ih već prikupili) ili svakodnevnog života na Lastovu.

Kako možete sudjelovati:

Donesite svoje stare fotografije u JU Park prirode Lastovsko otočje na adresu Trg sv. Petra 7, 20290 Lastovo ili ih pošaljite putem maila promocija@pp-lastovo.hr. Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti fotografije ovim putem, možete se javiti i na kontakt broj 020/801-252 zbog dogovora.

Ako želite zadržati originalne fotografije, omogućit ćemo njihovu digitalizaciju na licu mjesta.

Fotografije prikupljamo do 1. rujna 2024. Svaka vaša fotka je dragocjena.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašem doprinosu

PRAVILA FOTO NATJEČAJA