Na završnom Nacionalnom skupu Interreg Med projekta MPA NETWORKS u Zagrebu (1.-2. lipnja) prisustvovale su ustanove koje upravljaju zaštićenim morskim područjima među kojima je i JU „Park prirode Lastovsko otočje“, zatim predstavnici nadležnog ministarstva, predstavnici Zavoda za zaštitu okoliša i prirode te predstavnici nevladinih organizacija i stručnjaka – na nacionalnom nivou te međunarodni stručnjaci iz Slovenije, Italije, Francuske i Crne Gore.
Prvog dana se razgovaralo o izazovima i doprinosu Hrvatske mreže morskih zaštićenih područja u
postizanju ciljeva EU Strategije za bioraznolikost do 2030. godine. Drugog dana su teme bile usmjerene na područje Jadransko-jonske makroregije, te mogućnosti unaprjeđenja suradnje s predstavnicima obalnih i morskih zaštićenih područja. Raspravljalo se i o ključnim preporukama za unaprjeđenje upravljanja morskim zaštićenim područjima i Naturom 2000 u moru.
JU „Park prirode Lastovsko otočje“ kao sudionici završnog skupa upoznali su se sa konkretnim projektnim rezultatima mnogobrojnih mediteranskih ustanova među kojima se ističu upravitelji morskim zaštićenim područjima čiji smo i mi dio.